Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Höstlov = inget vanlig dansschema

Skrivet av Sabina
Söndag 25 oktober 2009 kl. 22:16
När man inte är student eller har egna barn så är det svårare att komma ihåg när det är skollov. Flera gånger under mina första år som danselever stod jag där utanför studiodörren och svor när jag insåg att det inte var någon lektion på grund av höstlov, sportlov eller påsklov.

Numera när jag även är lärare är det lite lättare komma ihåg loven, framför allt när det är dags för dansfestival som bryter av de vanliga traditionerna. Då blir det istället mer dans än vanligt. Och på fredag ska jag dessutom stå på scen på en av festivalshowerna, så kommande dagarna blir det hårdträning här hemma i vardagsrummet.

Samtidigt inbillar jag mig att det kan vara bra med en liten paus mitt i terminen, speciellt för nybörjare som har så många intryck, rörelser och nya muskler att komma överens med. En liten paus då och då behövs för att allt ska landa i både kroppen och huvudet. Jag själv brukar i alla fall märka en liten nytändning när jag låtit kroppen vila någon vecka eller två. Men längre än det har jag svårt att sitta still…


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Fredag 30 oktober 2009 kl. 21:00
» Läs en kommentar

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Layali Oriental Dance Festival Festival

Det regnar dansfestivaler under höstlovet

5 november 2013 kl. 00:03
Medan kurser och skolor tar höstlov passar många på att bjuda in gästlärare från utlandet och bjuda in till dansshow i både stort och smått format. Själv hann jag ´bara´ med tre shower i förra veckan.
» Läs hela inlägget

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.