Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

VG på arabiskatentan & Diwali

Skrivet av Sabina
Söndag 18 oktober 2009 kl. 09:54
Oj, det var snabbt rättat!
Alldeles nyss fick jag svar på hur det gick på gårdagens arabiskatenta: VG. Bara fem fel av 85.

Igår var jag på Diwali-fest hos Preeti. Diwali är en hinduisk ljusfest och kan jämföras med nyår. Man ska tända massor av ljus, klä sig glatt och gärna glittrande och all mat vi fick igår kväll var vegetarisk.

Jag fick många komplimanger för min bruna/kopparglittriga Salwar Kameez, en indisk dräkt bestående av byxor, en överdel som hänger ner halvvägs på låren ungefär samt en liten sjal som ska knytas snett över ena axeln. Tyvärr missade jag att ta med mig kameran, men jag hoppas kunna bjuda på bild vid senare tillfälle istället.


Kommentarer

Emma OsmaniEmma Osmani
Måndag 19 oktober 2009 kl. 07:33
Grattis,vilket fantastiskt resultat!
Det måste vi fira...

Salwardräkt är ju så bekvämt och vackert.Har haft några par i rayon/viskos som hemmaplagg och slitit ut dom totalt:D

Glöm inte kameran nästa gång!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Studera arabiska Arabiska

Hur många arabiska studieböcker kan man ha?

1 oktober 2011 kl. 16:35
I veckan drog min kvällskurs i arabiska igång. Jag har inte läst i ordnad form på ett år nu så det var verkligen på tiden. Det är en helt ny lärare för mig och jag hade ingen aning om han tänkte använda...
» Läs hela inlägget

Kvällslitteratur x 501

31 augusti 2010 kl. 09:19
Jag har lite svårt att tajma in fortsatta studier i arabiska i höst. Distanskursen har inte fler nivåer och kvällkurs har jag, handen på hjärtat, inte tid med tyvärr. Så jag fortsätter enligt min kanske...
» Läs hela inlägget

Plötsligt händer det

23 februari 2010 kl. 18:07
Jag har sedan jag lämnade Marocko känt mig lite rostig i arabiskan. Förra veckan kom jag visserligen igång med både kvällskurs och distanskurs igen, men jag har inte varit helt nöjd med att jag faktiskt...
» Läs hela inlägget - 5 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.