Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

På lördag är det dags för första tentan i arabiska

Skrivet av Sabina
Torsdag 15 oktober 2009 kl. 20:54
Några veckor har gått sedan jag chockade mina arabiskastudier med både distans från universitetet i Umeå och kvällskurs här hemma i Stockholm. Fem måndagskvällar har jag spenderat med ett litet men väldigt motiverat kvällskursgäng och vi har tragglat ord, frågor och svar med varandra.

Ungefär lika många veckor borde jag ha distansstuderat – men handen på hjärtat, jag har mest skrivit ut material och bläddrat i det lite förstrött. Jag skyller från mig med att jag redan har läst och arbetat med kurslitteraturen sedan förra våren. Jag undrar hur det går för de andra, hur klarar de sig utan direkt hjälp med till exempel uttal? Jag skulle själv inte alls klara mig utan min kära lärare Said.

På lördag är det dags för första hemtentan och under fyra timmar ska jag svara på ett gäng frågor som verkar vara allt mellan att böja ord, identifiera bokstäver, skriva översättningar och välja rätt pronomen. Det återstår att se hur det går men hemtenta betyder också tillgång till all kurslitteratur, Al´hamdulilla.

Men den generella känslan är bra. Jag är fortfarande inte särskilt konverserande men ordförrådet har tjocknat till lite. Fler ord sitter mer naturligt än tidigare i somras och en del av grammatiken börjar också bli begriplig. Det känns överkomligt, de där lättsamma meningarna som jag så hett efterlängtar börjar krypa längre ut på tungspetsen och snart borde jag kunna formulera något eget utan att det ska vara plockat direkt ur en kursbok.

Jag ska ska ska lära mig det här språket. Och just nu har jag goda förhoppningar om att jag kommer att klara det också.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Arabiska Studera arabiska

Hur många arabiska studieböcker kan man ha?

1 oktober 2011 kl. 16:35
I veckan drog min kvällskurs i arabiska igång. Jag har inte läst i ordnad form på ett år nu så det var verkligen på tiden. Det är en helt ny lärare för mig och jag hade ingen aning om han tänkte använda...
» Läs hela inlägget

Kvällslitteratur x 501

31 augusti 2010 kl. 09:19
Jag har lite svårt att tajma in fortsatta studier i arabiska i höst. Distanskursen har inte fler nivåer och kvällkurs har jag, handen på hjärtat, inte tid med tyvärr. Så jag fortsätter enligt min kanske...
» Läs hela inlägget

Plötsligt händer det

23 februari 2010 kl. 18:07
Jag har sedan jag lämnade Marocko känt mig lite rostig i arabiskan. Förra veckan kom jag visserligen igång med både kvällskurs och distanskurs igen, men jag har inte varit helt nöjd med att jag faktiskt...
» Läs hela inlägget - 5 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.