Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Höstformen är bättre än väntat

Skrivet av Sabina
Torsdag 10 september 2009 kl. 12:24
Äntligen är dansterminen igång på allvar och under senaste sju dagarna chockstartade jag kroppen med inte mindre än sex danspass; både workshops med fina Aziza samt de vanliga terminskurserna. Jag trodde att jag skulle vara betydligt mycket stelare efter sommarens slappande men jag har lyckats hålla tempot uppe under alla lektioner – även om gårkvällens shimmeypass kändes svettigare än vanligt.

I fredags var det dessutom säsongspremiär på Re:Orient Club här i Stockholm. Bra ös och precis lagom mycket folk för att det inte skulle bli för trångt på dansgolvet. Kvällen inleddes även med ett DJ-battle mellan Dj Yasi möter Dj Saftali; Nya talanger slåss under hösten om vem som kan charma oss gäster mest och vinnaren får sedan spela igen på säsongsavslutningen i december. Men vem som vann i fredags är lite oklart… hur kommer vinnaren att koras?

Ikväll blir det ännu en workshop och sedan liten dansshow i mitt hemmakvarter; Ska bli kul att för första gången dansa utomhus - hoppas bara att vädret fortsätter vara bra.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Klubb i Stockholm
Fredag 4 september 2009 kl. 21:00
» Var du på klubben? Skriv en kommentar.
Kurs i Stockholm
Lördag 5 september 2009 kl. 11:00
» Läs en kommentar
Konsert i Stockholm
Torsdag 10 september 2009 kl. 16:00
» Läs en kommentar

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Aziza Dansshow Re:Orient Shimmey Workshop

Orientalisk storhelg

9 september 2011 kl. 13:04
Vissa helger och dagar är mer orientaliska än andra, plötsligt är det ett speciellt datum som sticker ut från mängden och nu är dags för en sån helg. Vet...
» Läs hela inlägget

19 bilder från galashowen med Aziza

13 juni 2015 kl. 10:05
Kanadensiska Aziza har precis besökt Sverige och magdansare vallfärdade från hela landet för att både ta workshops och gå på galashow.
» Läs hela inlägget

Berlin tur och retur - ett år med Anar Dana

17 augusti 2014 kl. 18:32
Under drygt ett år pendlade Maria till Berlin för att vara med i Helene Eriksens folkdansprojekt Anar Dana. 13 månader senare med Baluchi Chap, Samaii, marockansk shikatt och flera turkiska danser summerar hon det som en både stimulerande och frustrerande upplevelse.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.