Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Äntligen en ny termin

Äntligen en ny termin

Anasma låter varken hyllor eller väggar hindra henne när hon dansar.

Skrivet av Sabina
Måndag 30 januari 2012 kl. 11:00

Helgen som precis var kan ha varit en av de mer intensiva på länge i Danssverige. Inte bara hade Stockholm finbesök av Anasma och Ranya Renee som bjöd på både show och workshops. I Göteborg hade den kanadeniska filmen At Night, They Dance svensk premiär. Hade mer än gärna bott närmare Göteborg just nu, At Night, They Dance är en nyinspelad dokumentär om en egyptisk familj där alla döttarna arbetar som magdansöser.

Dessutom höll flera dansskolor runt om i landet öppet hus och nu om något får vi väl anse vårterminen invig, inledd och igångskakad. Äntligen. Även om jag själv fuskstartade för ett par veckor sedan genom att hålla en workshop för några tjejer nere i Fes, Marocko, så är det skönt att komma igång med regelbundna terminskurser igen.

Nu i helgen blev det dock inte mycket dansat för min del, men jag smet i alla fall iväg till middagsshowen med Sheherazade.

Efter massor av god meze öppnade estniska Safran upp dansgolvet innan Anasma och Ranya Renee tog över.

Mysigt med en show som tillåter dansöserna att komma närmare publiken. Och Anasma tog det ett steg längre och klättrade på både hyllor och väggar till ägarens både förfäran och senare förtjustning.

Och vår egen Lena Helt var i sitt esse. Shaabi när den är som bäst.

Innan kvällen var slut gick jag och Maria på dansösjakt och med lite hjälp av Ranya lyckades vi fånga Anasma i den ring hon själv och helt improviserat nästan klättrade genom under sitt dansnummer tidigare på kvällen.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Film i Göteborg
Fredag 27 januari 2012 kl. 22:00
» Var du där? Skriv en kommentar.
Dansshow i Stockholm
Lördag 28 januari 2012 kl. 20:30
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Anasma Lena Helt Dansshow Fes

Bilder från Arabian Nights på Nalen

23 april 2013 kl. 09:27
DanceConnection i Stockholm bjuder på massor av härliga bilder från förra helgens show med gästartisten Aziza från Montreal.
» Läs hela inlägget

Man ser tyvärr inte så mycket från omklädningsrummet...

10 april 2011 kl. 21:48
Nackdelen med att vara med i en show är att man inte får chans att se de andra som uppträder i samma show. För igår fick vi snällt stå backstage och lyssna på musik och publikens jubel och bara gissa...
» Läs hela inlägget

Ännu mer bröllopsdans - denna gång i Marocko

13 juni 2010 kl. 15:15
Tidigare i veckan ramlade jag ner i Marocko igen, denna gång tillsammans med Preeti och Anna, och vi har haft fullt upp. Förutom två dagars bröllopsfriande så har även Fes Festival of World Sacret Music...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.