Jag överlevde en Suhaila-workshop - typ

Jag överlevde en Suhaila-workshop - typ
Skrivet av Sabina
Onsdag 30 november 2011 kl. 20:36

I samband med sina dansklasser säljer Suhaila Salimpour träningstoppar med texten I survived a Suhaila Workshop - och de är populära bland eleverna. Jag köpte ingen men så måste jag också erkänna att jag inte riktigt orkade hålla upp det tempo som krävdes. Phu!

Måndag kväll bestod av tre timmar intensivt dansade där vi inte bara skulle kombinera steg med höfter och Suhailas beryktade rumpknip utan hela tiden även hålla igång cymbalspelandet(!). Lägg sen till att detta skedde i ett litet och varmt rum så förstår ni utmaningen. Och sista timmen höll jag mig mest i korridoren utanför där det fanns lite mer syre, visserligen fortfarande dansade men inte alls med samma fart och kraft som i början.

Men bara för att jag låter lite gnällig nu så tyckte jag om det. Jag gillar cymbaler och att få nörda in på och nöta enformig träning, och det är den typen av träning som gör mest skillnad. Jag borde verkligen plocka fram den lilla gnutta självdisciplin jag har och träna mer.

"Cymbals where never optional."
Suhaila om cymbalträning när hon växte upp.

Söndag kväll på Babajan var också jättemysig. Trots att regnet öste ner i Stockholm var det flera dansöser samt deras kompisar som hittade till restaurangen för först god mat och därefter dansuppträdande av Sabriye (på bild till höger) och Maëlle. Båda tjejerna har tagit flera av Suhailas certifieringar och framförde just koreografier av Suhaila själv.

Hungriga matgäster på Babajan

Hungriga dansöser och vänner på Babajan.

Maëlle

Maëlle
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Fest i Stockholm
Söndag 27 november 2011 kl. 19:00
» Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!
Kurs i Stockholm
Måndag 28 november 2011 kl. 18:00
» Gick du kursen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Maëlle Suhaila Salimpour Sabriye Tekbilek Hafla Fest

Välkomna på mingel med Suhaila

11 november 2011 kl. 14:05
Nu är vi äntligen klara med alla förberedelser och tillsammans med Ülkü Holago hälsar vi välkomna till Hafla Suhaila! Magdansvärldens välkända Suhaila...
» Läs hela inlägget

6 dagar och 6 citat med Suhaila

3 november 2014 kl. 17:45
Maria är tillbaka efter ännu en hårdträning med Suhaila Salimpour och hennes utmanande dansteknikträning - och med sig i bagage hem har hon bland annat sex minnesvärda citat.
» Läs hela inlägget

Hösten är igångsparkad

6 september 2010 kl. 23:01
I fredags var det danskickoff med Orientalista. Ett härligt gäng tjejer hittade till restaurang Day & Night och vi både åt gott och röjde järnet på dansgolvet. Cecilia, Vanessa, Lisa och Rebecca ansträngde...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.