Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Söndagskonsert och tv-inspelning i Fes

Skrivet av Sabina
Söndag 9 januari 2011 kl. 19:14
Har precis varit och tränat inför imorgon tillsammans med Saida. Ett gäng håller på att dokumentera händelser, platser och människor här i Fes och hon ska berätta om sin dans och de lektioner hon håller här. Och eftersom jag råkade kliva in på kaféet samma dag som de planerade inspelningen så frågade hon om jag ville vara med och agera avancerad elev. Så imorgon ska vi köra en liten koreografi som hon har satt ihop samt gå genom lite slöjteknik – allt inför kamera. Det ska läggas ut på en webbsida så jag hoppas kunna bjuda på länken längre fram i vinter.

Jag fick också namn och nummer till en riadägare här i Fes som letar efter magdansöser men som har svårt att hitta ”det rätta” - vad nu det är. Saida tolkade det som att han ville se mer avancerad teknik än bara enkla basic arabic. Jag går visserligen inte och trånar efter dansjobb direkt, men det kan ju vara en kul upplevelse att uppträda inför utlänningar vid något enstaka tillfälle. Någon gång kanske, om jag orkar, in’shalla.

Strax börjar söndagskonserten på Café Clock och jag är bänkad. Det lovar gott; Darbukakillen vandrade precis in genom dörren och nickade igenkännande åt mig, stället börjar fyllas av folk och eftersom det är lite kyligt i luften är det bäst att se till att röra lite på sig när musiken drar igång. Sitta still står i alla fall INTE på kartan.

Ja, så är livet på en pinne i Fes. Yalla.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.