Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

En helt vanlig skolavslutning - eller?

Skrivet av Sabina
Onsdag 22 december 2010 kl. 22:20
På en helt vanlig skolavslutning i en förort till Stockholm bjöds det i eftermiddags på magdans. Under ledning av Imane har ett gäng gymnasietjejer under hösten tränat in en orientalisk koreografi, fixat danskläder och peppat varandra inför dagens uppträdande i samband med julavslutningen på sin skola. Och bortsett från Imane har bara en av dem dansat magdans tidigare.

Jag har träffat dem ett par gånger under hösten för kortare coachning och lite grundläggande teknik men det stora arbetet har de gjort helt själva och idag var första gången de stod på scen tillsammans. Och dessutom inför en publik som i pricip bara bestod av gymnasiepojkar(!!!).

Dans förenar och förutom att tjejerna dansade jättebra och såg ut att ha roligt på scen så möttes det också av ett jättebra stöd från publiken. De uppträdde uppenbart på sina egna villkor och blev så peppa efter uppträdandet att de gick in på scen igen bara några minuter senare och körde hela koreografin en gång till. Och mersmaken verkar sitta kvar även till vårterminen verkar det som.

Danskärleken finns överallt.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Magdans Dansshow

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Bilder från Layalis Elevshow, våren 2015

26 maj 2015 kl. 10:49
Vårterminen är i princip slut och Sverige har kokat av terminsavslutningar och elevshower. Vi bjuder på färgglada bilder från en av Layalis shower tidigare i maj.
» Läs hela inlägget

14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014

17 december 2014 kl. 16:45
Det är som sagt elevshowstider och jag har på en vecka klarat av inte mindre än fyra shower, varav två var med Layali. Här bjuder vi på härliga bilder på många av de dansare som uppträdde under de båda kvällarna.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.