Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Persisk danskärlek på Världskulturmuséet

Persisk danskärlek på Världskulturmuséet
Skrivet av Sabina
Lördag 24 juli 2010 kl. 11:49
Igår eftermiddag tog jag och Agnes tåget till Göteborg, hon hade blivit inbjuden att dansa på en iransk konferens/fest och jag fick följa med. Persisk dans stod på schemat för oss båda och jag framförde även mitt fanveil-nummer.

Igår var mitt första gången besök på relativt nyöppnade Världskulturmuséet i Göteborg och jag såg så fram emot att få se lokalen; Bara det att de har döpt sitt kafé till Tabla låter lovande i mina öron. Och nu skulle vi alltså dansa nedanför stora trappan, en ljus och öppen lokal som direkt gav goda energi. Bra artistloge och vänligt bemötande av både personal och arrangör gjorde det absolut inte sämre.

Och dansade gjorde vi. Agnes gjorde flera jättefina persiska nummer och förutom mitt fanveilsolo så gjorde jag henne även sällskap på slutet i Sophias fina koreografi till Jaame Eshgh. (Tack till Josefine för bra assisstans vid mitt snabba dräktbyte.) Efter 20 minuters show avslutade vi med en bandari där publiken var allt annat än svårflirtade, dansgolvet fylldes upp med en gång. Vi dansade och fotograferades, och fotograferades igen och fotograferades ännu mer - helt galet. Och sedan ville de att vi skulle dansa igen - så fram med låten Jaame Eshgh och köra den en gång till. Sedan blev vi dessutom intervjuade av konferenciern och fick svara på alla möjliga frågor om oss och vår dans. Mäktigt och helt overkligt.

Det är första gången någonsin som jag blivit inropad igen men publiken var fantastisk och otroligt närvarande. Bara det att de spontanapplåderade även mitt i(!) mitt solonumret kändes stort, det var så lätt och underbart att dansa för dem.

Så nu sitter vi här på tåget tillbaka på Stockholm och känner oss både lyckliga och trötta, försöker smälta alla intryck från igår kväll, det var överväldigande på så många olika sätt.
Nyare inlägg:
Mersmak för gatudans »


Kommentarer

pärlbesatt
Lördag 24 juli 2010 kl. 16:38
Vad kul att läsa! (Och göra, förstås.)

Tänkte på dig när jag såg en påannonsering av ett program där programledaren var väldigt lik dig. Måste bara komma på vilket program så jag kan hitta en bild och visa dig..

Josefine
Lördag 24 juli 2010 kl. 23:09
Det var fint att se er dansa och få uppleva det tillsammans med er. Kram

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow Persisk dans Fanveil

14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014

17 december 2014 kl. 16:45
Det är som sagt elevshowstider och jag har på en vecka klarat av inte mindre än fyra shower, varav två var med Layali. Här bjuder vi på härliga bilder på många av de dansare som uppträdde under de båda kvällarna.
» Läs hela inlägget

Jugal Bandhi - bilder från en dansshow

8 december 2014 kl. 17:14
Dansgruppen Nritya Darpan med Maria i spetsen bjöd på traditionsenlig dansshow med indiskt, persiskt, arabisk och amerikansk tribal i en härlig blandning.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Hela Sverige gnistrade under december

25 december 2013 kl. 16:51
År 2013 har bara några dagar kvar och tack vare att flera fotografer och arrangörer har delat med sig av bilder från några dansshower och konserter som avslutade året kan vi bjuda på en riktig bildkavalkad.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.