Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Det blir bröllopsdans senare ikväll

Skrivet av Sabina
Lördag 5 juni 2010 kl. 11:12
Det råder lite olika inställningar huruvida det är lättast att dansa för de man känner eller för totala främlingar. Själv har jag inte riktigt bestämt mig. Just nu befinner jag mig i ett hotellrum i Finland försöker förbereda mig inför kvällens bröllopsfest och det är dubbla förberedelser eftersom jag både är gäst och nära vän samt dansös. Först klä mig snyggt inför cermoni och middag, sen ha dansdräkten redo i handväskan. Det är bara bröllopsparet som jag känner - resten är fram tills nu totala främlingar. Det är en jätteära att de vill att jag ska dansa och det är förstås lite extra nervöst märker jag nu, men jag vet inte om det är gästerna eller brudparet själva som spelar in mest. Hur som helst, det viktigaste är att le. Snygg dräkt, bra musik och ett glatt leende kommer man väldigt långt med.

Vi var i festlokalen igår och det är en jätteljus och öppen lokal med stora stora glasfönster ut mot Vaasas skärgård. Det spelar ingen roll hur sent på kvällen jag kommer att dansa - ljust kommer det vara ändå eftersom solen aldrig riktigt går ner här just nu. Inget mörker finns som kan dölja mig i mystik.

Det är inte helt lätt att träna på en liten pytteyta i hotellrummet, både kjol och sjal fastnar i än det enda, än det andra. Och precis när jag stod här med glittrig kjol och musik på hög volym knackade förstås städaren på dörren så nu fick jag kort paus. Nå, först blir det cermoni, middag, skumpa och mycket kärlek. Och kärleken ska jag ta med mig in i dansen sen, för som sagt - det är lite speciellt att bli ombedd att dansa på en nära väns bröllop.


Kommentarer

Liza
Lördag 5 juni 2010 kl. 12:18
Absolut lättast att dansa för främlingar!

JoZ
Söndag 13 juni 2010 kl. 14:46
det är coolt att du också gjorde det. Vad anser du själv såhär i efterhand angående vad som är svårast att dansa inför?

SabinaSabina
Onsdag 16 juni 2010 kl. 09:22
JoZ: Jag vet inte. =) Båda kategorierna fanns ju på plats förra lördagen.

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

80 minuter ATS från Uppsala

14 september 2015 kl. 18:10
Hämta en kopp te och sätt dig bekvämt! Här kommer dagens dansinjektion - 80 minuter ATS (American Tribal Style) från helgens kulturnatt i Uppsala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.