OBS! Den här festen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Yalda Night 2013

Yalda Night 2013
Fest:
Plats: Cabaré Bakara, Rissneleden 134, Sundbyberg
Arrangör: PerSiS

Shabe Yalda (födelsens natt) eller Zayeshmehr (solguden Mithra´s födelsedag) är en 4000-årig iransk festhögtid som firas på årets längsta natt, d.s.v. kring den 21:a december på vintersolståndet.

Idag är Shabe Yalda en social tillställning då familj och vänner samlas för att umgås, i samband med detta serveras mat och dryck samt olika typer av torkad frukt, nötter, vattenmeloner och granatäpplen.

PerSiS bjuder in till en härlig kväll innehållande musik, förfriskningar samt en DJ som spelar iransk och utländsk musik.

Pris: 150 kr (100 kr för studenter)
För mer info: info@persis.se


Läs mer på www.facebook.comKommentarer

Var du där? Skriv och berätta hur det var.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.