Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här kursen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Musikworkshop för magdansöser

Musikworkshop för magdansöser
Kurs: -16:30
Plats: Danceconnection, Sveavägen 126, Stockholm
Arrangör: Sabriye Tekbilek

Under två kurstillfällen utforskar vi rytmer, räkning, musikgenrer och en övergripande historik för musik från Mellanöstern. Vi jobbar både teoretiskt och praktiskt och kurspriset ingår två nedladdningsbara cd-skivor samt textmaterial.

Del 1 - 12 oktober 2013 kl. 14.30-16.30
Fokus på räkning, rytmer, makamer och mer! Vi går igenom det du behöver kunna både som danselev och lärare för att förstå och förklara musik. Vi pratar också om en del av de regionala skillnaderna och utmärkande dragen i musik från Mellanöstern.

Del 2 - 19 oktober 2013 kl. 14.30-16.30
Vi fördjupar oss i magdansmusikens historia med fokus på egyptisk musik och dess olika genrer - men också en genomgång av de viktigaste namnen inom hela det arabiska musikfältet.

Lärare: Sabriye Tekbilek
Pris:
Del 1: 350 kr
Del 2: 350 kr
Båda kurserna: 650 kr


Läs mer på www.facebook.comKommentarer

Gick du kursen? Skriv en kommentar.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.