Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Naser Razzazi & Rebaz Ensamble

Naser Razzazi & Rebaz Ensamble
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Farhang & Södra Teatern

Från Folklore Till Nutid, är en konsert baserad på de mest kända och omtyckta sångerna inom kurdisk folkmusik framförda av traditionsbäraren Naser Razzazi. Razzazi är en levande legend inom den kurdiska folkmusiken och en av de mest folkkära artisterna i såväl Kurdistan som hos diasporan i väst. Han har uppträtt på ett stort antal scener runtom i världen och medverkat på tv samt i olika festivaler.

Musiken som presenteras under konserten är baserad på äldre sånger med ett helt nytt arrangemang av den lovande unga kompositören och månginstrumentalisten Pedram Shahlai som aldrig hörts förut. Pedram som är utbildad på Kungliga Musikhögskolan är ett aktivt och erkänt namn inom den svenska musikscenen och sågs senast framföra ett bejublat solonummer på Polar Music Prize.

På scen: Naser Razzazi, Pedram Shahlai, Mohammed Khaledyan, Hassan Moghadam, Kaveh Mahmudiyan och Erfan Kordestani
Pris: 250 kr


Läs mer på www.sodrateatern.com

Dessa Orientalistor närvarade på Naser Razzazi & Rebaz Ensamble:
Sabina

Kommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.