OBS! Den här kursen har redan varit. Sök här efter kommande kurser.

Orientalisk Dans: Steg 2

Kurs: -15:30
Plats: Fridhems Folkhögskola, Svalöv
Arrangör: Fridhems folkhögskola

En kurs för dig som ägnat dig åt orientalisk dans tidigare. Under den här kursen fördjupas kunskaperna i orientalisk dans - teknik, koreografi och improvisation. Vi utvecklar olika stilars teknik och uttryck (folklore, bollywood, tribal, m fl) och fördjupar oss i solostilarna beladi och orientale.
De mjuka rörelserna och flödet i dansen ger kroppskontroll och styrka. Lektionerna är uppbyggda kring uppvärmning, teknikträning, teori och filmvisning, koreografi, rytmik, improvisation och stretching samt framställning och uttryck.

På torsdagskvällen blir det show för alla på skolan.

Datum: 2-6 augusti 2010
Pris: 4000 kr för kost och logi.
Lärare: Martina von Schwerin


Läs mer på www.fridhem.fhsk.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Emma
Söndag 8 augusti 2010 kl. 15:37
En helt underbar och lärorik kurs. Jätteduktig och inspirerande lärare, trevliga kurskompisar, god mat, dans från morgon till kväll. Jag kan verkligen rekommendera Fridhems folkhögskola och Martinas sommarkurser i orientalisk dans. Ni kommer inte ångra er om ni beslutar er för att gå ngn av dessa kurser.

Gick du kursen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.