Arabiska på indiskt manér

Arabiska på indiskt manér
Skrivet av Sabina
Lördag 4 juli 2009 kl. 10:13
På väg hem, på flygplatsen i Oman, hittade jag en bok med titeln "Let´s Speak Arabic". Det fick förstås följa med hem eftersom jag inbillar mig att ju fler böcker jag har inom ett visst ämne desto snabbare lär jag mig. Den ekvationen fungerar dock bara om jag faktiskt också läser böckerna, men det är ett annat bekymmer.

Min egen arabisklärare har redan dömt ut boken; Han hittade några stav- och uttrycksfel med en gång, men jag fortsätter olydigt bläddra i den ibland ändå eftersom den är ett bra komplement till övrig litteratur.

Författaren är från Indien och det känns tydligt att boken riktar sig till indier som söker jobb i arabisktalande land; En av de första dialogerna jag slog upp handlar om en man som kommer från just Indien och söker jobb som ingenjör.

Men vad säger vi om första gloslistan tre första ord: far, dörr och slav(!).
Nyare inlägg:
Lokum - försök nr 2 »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Arabiska Studera arabiska

Hur många arabiska studieböcker kan man ha?

1 oktober 2011 kl. 16:35
I veckan drog min kvällskurs i arabiska igång. Jag har inte läst i ordnad form på ett år nu så det var verkligen på tiden. Det är en helt ny lärare för mig och jag hade ingen aning om han tänkte använda...
» Läs hela inlägget

Kvällslitteratur x 501

31 augusti 2010 kl. 09:19
Jag har lite svårt att tajma in fortsatta studier i arabiska i höst. Distanskursen har inte fler nivåer och kvällkurs har jag, handen på hjärtat, inte tid med tyvärr. Så jag fortsätter enligt min kanske...
» Läs hela inlägget

Plötsligt händer det

23 februari 2010 kl. 18:07
Jag har sedan jag lämnade Marocko känt mig lite rostig i arabiskan. Förra veckan kom jag visserligen igång med både kvällskurs och distanskurs igen, men jag har inte varit helt nöjd med att jag faktiskt...
» Läs hela inlägget - 5 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Helene är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.