OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Norouzkonsert 2015

Norouzkonsert 2015
Konsert:
Plats: Göteborgs Konserthus, Göteborg
Arrangör: Göteborgs Konserthus & Riksteatern

Fira nyår i mars? Varför inte? 300 miljoner kan inte ha fel! Norouz är benämningen på det iranska, kurdiska, afghanska och tadzjikiska nyåret och stavas på lite olika sätt beroende på språk och dialekt.

Kvällens programledare Mahan Moin är ingen främling för publiken: i förra årets melodifestival medverkade hon i den första deltävlingen i Malmö arena med låten Aleo. 2011 kom hon på tredje plats i Googoosh Music Academy, en persisk variant av Idol som sänds från London och ses av närmare 50 miljoner personer världen över.

Bijan Mortazavi hade de främsta violinmästarna i Teheran som lärare. Han behärskar instrumentet till fullo, inklusive den traditionella improvisationskonsten. Bijan Mortazavi har nått stora framgångar i västvärlden och hans musik utgör en bro mellan öst och väst som med sin energi och klangrikedom fascinerat publiken i närmare 25 år.

Narin har kallats ”en av Kurdistans bästa kvinnliga musiker med en gudomlig röst”. Hennes mellanösternpop har gjort henne till en stjärna både på konsertscenen och i tv.

Dansensemblen Parvaz har en bred repertoar som omfattar klassisk persisk dans, folkdanser från Iran, modern persisk dans samt uzbekiska danser. De fyra dansartisterna hänför med sin glittrande kombination av tradition och innovation.

Negar Zarassi är en lyrisk sopran vars mångsidighet också kännetecknas av fart och fläkt. Hon kan som få andra trollbinda publiken med sin unika sång.

Pris: 200 kr


Läs mer på www.gso.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Alexandrabiltaji är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.