OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Avaye Doust

Avaye Doust
Konsert:
Plats: Göteborgs konserthus, Göteborg
Arrangör: GSO och Farhang

Ladda upp inför internationella kvinnodagen med Irans första kvinnliga ensemble, Avaye Doust, som för första gången någonsin gästar Sverige. Med uråldriga traditionella instrument skapar kvintetten berättelser du aldrig tidigare hört och känslostämningar du inte visste fanns.

När musikern Fariba Hedayati startade Avaye Doust år 1994 blev de den första klassiska musikensemble som, sedan revolutionen i Iran, enbart bestod av kvinnor.

Idag består ensemblen av Fariba Hedayati, kapellmästare och setarspelare. Asareh Shekarchi är vokalist. Nargess Dehghani spelar kamandjeh – ibland även kallad för ”den persiska fiolen”. Nazanin Pedarsani spelar slagverk med fokus på det traditionella persiska slagverksinstrumentet tombak och Mojgan Abolfathi är också slagverkare men spelar på en daf – en stor persisk trumma inte helt olik den i västvärlden mer kända tamburinen.

Pris: 190 kr


Läs mer på www.gso.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Alexandrabiltaji är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.