OBS! Den här kursen har redan varit. Sök här efter kommande kurser.

Odissi för nybörjare

Odissi för nybörjare
Kurs:
Plats: Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget, Göteborg
Arrangör: World Dance Company

Odissi är en av åtta klassiska danser från Indien. Från att ha utvecklats ur tempeltraditionen finns Odissi idag världen över. Odissi är både feminin och maskulin i sin utformning, ett flöde mellan gracil, sensuell, gåtfull, dramatisk och kraftfull. Träningen består av en gedigen uppvärmning, styrketräning, teknik och koreografi, för att uppnå en fulländad teknisk gestaltning.

Vi lär oss grundpositioner, steg och mudras (händernas gestspråk). Samt en kort danssekvens och en berättande dans baserad från ett mantra.

Klädsel: stora vida byxor, alt stretch och topp, vi dansar barfota. Ta gärna med en sarie eller en lång sjal att drapera dig med. Sari och blusar finns att köpa.

Kursen går över två dagar; Lördag 1 november och söndag 2 november 2014, kl 11.00-13.30 båda dagarna.

Lärare: Anette Pooja
Pris: 700 kr


Läs mer på www.worlddancecompany.se

Planeta Festival 2014

Datum: 29 okt - 2 nov 2014
Stad: Göteborg
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Gick du kursen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Helene är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.