OBS! Den här filmvisningen har redan varit. Sök här efter kommande filmer.

The Rooftops

The Rooftops
Film:
Plats: Biopalatset, Göteborg
Arrangör: Göteborg Filmfestival

Den här gången har den algeriske mästaren Merzak Allouache lyft blicken från gatorna i Algiers och hamnat på fem av stadens många takterrasser. Vi får bland annat träffa Assia som repar med sitt rockband på ett tak samtidigt som grannen på terassen intill misshandlas av sin man. I en annan del av staden torteras Adlan av gangstern Hamoud på grund av skumma bostadsaffärer, men de avbryts av en filmregissör som dyker upp för att ta några bilder till sin dokumentärfilm ?Algiers, Jewel of the Arab World". Vi växlar mellan dessa och några andra historier, allt organiserat genom de återkommande böneutropen. Allouache visar ett luftigt panorama inte bara över Algiers skyline, utan indirekt också det algeriska samhället på gatunivå.

Regi: Merzak Allouache, Algeriet, Frankrike, 2013
Orginaltitel: Les Terrasses (Es-stouh)
Pris: 90 kr + festivalpass


Läs mer på filmweb01.filmfestival.orgKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.