OBS! Den här filmvisningen har redan varit. Sök här efter kommande filmer.

The Goat Vote

The Goat Vote
Film:
Plats: Möllan, Göteborg
Arrangör: Göteborg Filmfestival

När nioårige Zulfi måste skiljas från sin tama get för att hans mor ska kunna betala tillbaka ett lån blir han förtvivlad. Jaffar, byns barberare som är förälskad i Zulfis syster, smider en plan: han färgar in ordet "Allah" på geten och övertygar alla om att djuret är välsignat av Gud. Nyheterna om "välsignelsen" sprider sig som en löpeld. Folk kommer i massor för att ge sina hyllningar och familjen blir rik på kuppen. Snart vill poliser, politiker och religiösa ledare ha sin del av kakan. En hindu dyker upp och vill ha sin del på grund av att hans bagge är far till den gudomliga geten. "Han har hinduiskt blod i ådrorna!" dånar han. Vishwanathan demonstrerar sitt säkra handlag med den här fantastiskt välspelade, rappt berättade, hejdundrande politiska satiren.

Regi: Janaki Vishwanathan, Indien, 2013
Orginaltitel: Yeh Hai Bakrapur
Pris: 90 kr + festivalpass


Läs mer på filmweb01.filmfestival.orgKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.